Osimova mašinerija protiv Bošnjakovićeve senzacije

Premijer liga BiH, 11. kolo

Osimova mašinerija protiv Bošnjakovićeve senzacije

Već su pred nama nova premijerligaška uzbuđenja. Naime, subota nam donosi tri meča 11. kola bh. fudbalskog šampionata.

Nema sumnje da najviše pažnje privlači duel dvije prvoplasirane ekipe - Željezničar gostuje Tuzla Cityju od 16:00 sati.

Tuzla City je ispustio prvo mjesto porazom od Veleža, ali se izabranici Milenka Bošnjakovića nadaju da na svom terenu mogu savladati još jednog velikog protivnika, kao što su to uradili proteklog vikenda kada je Tušnju gostovalo Sarajevo.

Imaće, međutim, Tuzla City težak zadatak protiv Željezničara koji je u sjajnoj formi i jedina je još uvijek neporažena ekipa u PL BiH.

Iako je trener Željezničara istekao da ni bod na Tušnju ne bi bio loš, jasno je da će Željo prije svega ići na pobjedu kako bi bio siguran da će i 12. kolo dočekati na liderskoj poziciji. Toga je svjestan i Bošnjaković.

"Osim sigurno u Tuzlu ne dolazi po bod, nego po tri, ali smo spremni za to. Poznajemo Željezničar i vjerujem da ćemo pružiti dobru partiju kako bismo izbjegli poraz", istakao je trener Tuzla Cityja pred današnji meč.

Bošnjaković danas neće moći računati na Nukića koji odrađuje suspenziju zbog nagomilanih žutih kartona, a upitan je i nastup Kobieja.

Ipak, ima Bošnjaković dosta kvalitetnij rješenja, a o onima od kojih Želji prijeti najveća opasnost govorio je jučer Osim.

"Protiv takvih ekipa je teško igrati jer im ne treba sedam-osam igrača u napadu da daju gol. Oni lako daju gol, sad su Veležu dali sa 25 metara, i to je kvalitet. Mali Crnkić je opasan ko plin. Imaju dva štopera jaka, velika. Imaju dobre bekove koji mogu napraviti problem. Golman ima ligu u malom prstu. Šta im treba više?", rekao je trener Željezničara na jučerašnjoj presici.

Iako je Osim s pravom oprezan pred današnji meč, kladionice više vjeruju njegovom Željezničaru, pa je tako kvota na pobjedu gostiju u kladionici MOZZART 2.30, dok je kvota na trijumf Tuzla Cityja 3.15.

Nije meč Tuzla Cityja i Željezničara jedini današnji derbi, nešto kasnije (19:00) će snage odmjeriti i stari znanci, Čelik i Sloboda.

Obje ekipe imaju svojih problema, obje ekipe su pod imperativom pobjede nakon vezanih poraza i jasno je da bismo mogli gledati jako zanimljiv meč. Također, Čelik i Sloboda trenutno imaju isti bodovni saldo. Sloboda je 7. sa 12 bodova, dok je Čelik na poziciji niže - sa istim brojem bodova.

"Mi nismo na nivou da možemo bilo koju ekipu podcijeniti ni reći da možemo lako pobijediti. Mi imamo svojih problema i s tim živimo i radimo. Pripremamo se kao i za svaku utakmicu, da pobijedimo. Trebaju nam tri boda sa kojima bi došli u mirniju situaciji. U narednih sedam dana bismo onda mogli na miru pripremiti sljedeću u takmicu", istakao je pred današnji meč na Bilinom polju trener Čelika Marko Babić.

Sloboda je, čini se u puno većim problemima nego Čelik. Dobro su poznati finansijski problemi koji su pogodili klub sa Tušnja, a iako igrači i dalje "ginu" za dres, čini se da preskakanje treninga polako dolazi na naplatu... Vidjet ćemo kako će danas Tuzlaci izgledati na terenu, protiv Čelika koji i kada ne igra dobro uvijek može biti opasan.

Danas će se odigrati i meč u Ugljeviku (16:00). Fenjeraš Zvijezda 09 će dočekati Radnik.

Jasno je ko je ovdje favorit. Zvijeza 09 još nema pobjedu u ovoj sezoni, dok Radnik igra sjajno nakon nešto lošijeg otvaranja sezone 2019/2020.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I kladionica MOZZART smatra da Zvijezda 09 nema puno šansi protiv Bijeljinaca, pa je kvota na trijumf tima iz Etno sela Stanišići čak 7.00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Zvijezde 09 i Radnika!

To bi bilo to što se tiče premijerligaških uzbuđenja za danas, dok su već sutra na rasporedu mečevi Borac - Velež, Mladost - Sarajevo, te hercegovački derbi, Zrinjski - Široki Brijeg.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE