Premijerligaši mijenjaju trener

Ko je sljedeći: Babić i Vukas ne spavaju mirno

Admin Čaušević

FK Željezničar, FK Sarajevo, FK Borac, HŠK Zrinjski i FK Radnik su klubovi iz Premijer lige čiji su treneri preživjeli 11 kola bh. prvenstva. 

Dojam je da se u Premijer ligi može promijeniti dosta toga, ali ne i učestala promjena trenera. Ta neslavna tradicija je potvrđena i u prvoj trećini takmičarske godine 2018/2019.

Za vikend su viđene dvije ostavke i to u tuzlanskim rivalima. Mile Lazarević je usljed turbulentne atmosfere napustio Slobodu, dok je Milenko Bošnjaković na opšte iznenađenje otišao iz Tuzla Cityja i to iz porodičnih razloga.

Tuzla City je pravi primjer da se u Premijer ligi uvijek može očekivati neočekivano obzirom da je ovaj tim imao odlične rezlutate, igru te drži treću poziciju.

Upravo iz tog razloga na oprezu trebaju biti treneri Zrinjskog i Čelika, Hari Vukas i Marko Babić. Hrvatski stručnjaci bi trebali biti svjesni da bi svaki naredni kiks mogao biti fatalan za njihov posao.

Vukas je s Plemićima odradio odličan posao u Evropi, ekipa se počela dizati u prvenstvu, međutim jučerašnji pomalo iznenađujući poraz od Širokog Brijega je uzdrmao njegovu stolicu te možda i natjerao čelnike mostarskog kluba da razmisle o nekim stvarima.

Ni Babić nije donio ono što se od njega očekivalo. Iako je njegova avantura u Zenici počela pobjedom nad Mladosti (1:0), uslijedio je niz loših rezultata uključujući ispadanje iz Kupa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I navijači Čelika su počeli iskazivati nezadovoljstvo, a komentar Babića nakon remija sa Slobodom (0:0) da "ako je on Čelikom problem onda to nije problem" na neki način nagovještava neke stvari.

Inače, prije Lazarevića i Bošnjakovića klupe premijerligaša u ovoj sezoni su napustili Elvedin Beganović (Mladost), Hasan Ozer (Čelik), Goce Sedloski, Denis Ćorić (Široki Brijeg), Boris Savić (Zvijezda 09) i Ibro Rahimić (Velež) koji je u međuvremenu pronašao angažman u Mladosti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.