Idealni sastav

SportSport.ba tim 11. kola Premijer lige BiH

Midhat Šljivak

Proteklog vikenda igrane su utakmice 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

SportSport.ba je izabrao idealni tim ovog kola, a svoje mjesto u najboljih 11 su našli ovi igrači:


Nevres Fejzić (Tuzla City) - Nevres Fejzić je primio dva gola u meču protiv Željezničara, ali je golman tuzlanskog tima fenomenalnim odbranama spasio svoj tim poraza. Imao je nekoliko zaista odličnih odbrana i zasluženo je u timu kola.

Branimir Cipetić (Široki) - Desni bek Širokog je u odličnoj formi. Cipetić je u pobjedi nad Zrinjskim odigrao odličan meč i upisao je dvije asistencije a i u defanzivi je radio odlično.

Emir Jusić (Sloboda) - Iskusni štoper je protiv svog bivšeg tima Čelika odigrao odličan meč. Pored njega prolaza nije bilo, unio je sigurnost u odbranu tuzlanskog tima koji je na kraju osvojio bod u Zenici, a lako je mogao do sva tri.

Marko Jovanović (Borac) - Izvrsnu partiju protiv Veleža upisao je štoper Borca Marko Jovanović. Posebno je defanzivno dobro odigrao u drugom poluvremenu, a uspio je i pogoditi protivničku mrežu.

Antonio Pavić (Željezničar) - Lijevi bek Željezničara se ove sezone nije proslavio svojim nastupima. Ipak, u utakmici protiv Tuzla Cityja je odigrao sasvim dobru partiju, a upisao je i asistenciju za gol.

Stojan Vranješ (Borac) - Iskusni veznjak banjalučkog tima odigrao je još jednu maestralnu partiju. Sa dva gola je vodio svoj tim od pobjede nad Veležom (3:1) i ponovo je dokazao o kakvom igraču se radi.

Mateo Marić (Široki) - Mateo Marić je kao i ostatak ekipe Širokog odigrao zaista odličan meč u pobjedi nad Zrinjskim u Mostaru. Veznjak tima s Pecare je zabio gol i asistirao je u ovom meču.

Vladimir Bradonjić (Radnik) - Ulazak Vladimira Bradonjića se pokazao kao prava stvar za Radnik na gostovanju kod Zvijezde 09. Zabio je mladi krilni fudbaler tri gola za 18 minuta i odveo je svoj tim do trijumfa.

Slobodan Milanović (Sarajevo) - Slobodan Milanović je u Doboj Kaknju odigrao najbolju partiju otkako je došao u FK Sarajevo. Upisao je gol i asistenciju, te je pružio odličnu igru.

Sulejman Krpić (Željezničar) - Napadač Željezničara postigao je dva gola u remiju sa Tuzla Cityjem. Iskoristio je Krpić maksimalno svaku šansu koju je imao i upisao nove golove u dresu Plavih.

Mersudin Ahmetović (Sarajevo) - Mersudin Ahmetović je postigao još jedan gol u dresu Bordo tim. Međutim, on radi lavovski dio posla na terenu i nema dileme da je igra aktuelnog šampiona potpuno drugačija kada je on raspoložen.

Igrač kola: Vladimir Bradonjić (Radnik)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener kola: Toni Karačić (Široki)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.