Kup BiH 1/8 finala

FK Borac protutnjao kroz Ugljevik, u derbiju dva Rudara dalje idu Kakanjci

S. Grebović

Danas je u terminu od 15:30 minuta igrano šest utakmica 1/8 finala Kupa BiH, među kojima su i bili dueli u Ugljeviku između Zvijezde 09 i Borca, te u Prijedoru između Rudara i istoimene ekipe iz Kaknja.

Banjalučki Borac je sigurno, lako i vrlo uvjerljivo slavio protiv Zvijezde 09 u 1/8 finala Kupa BiH, bilo je na kraju visokih 6:0.

Izabranici Branislava Krunića su od prve minute nametnuli svoj tempo igre i pokazali svoj kvalitet. Golman domaćih je već u 20. minuti morao po loptu u svoju mrežu jer je sa 11 metara precizan bio Stojan Vranješ.

Kapiten Borca je u 31. i 34. postigao još dva gola i tako stigao do het trika za vrlo kratko vrijeme. Srđan Vujaklija je do kraja poluvremena postigao novi gol za Borac i tako riješio pitanje pobjednika u ovom duelu, ako ga je i bilo.

Isti igrač je početkom drugog poluvremena postigao novi gol, da bi za konačnih 6:0 pogodio Bojan Marković i tako zapečetio sudbinu domaćih u ovoj sezoni najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u našoj zemlji.

1/8 finala Kupa BiH: FK Zvijezda 09 - FK Borac 0:6

FK Zvijezda 09: Avramović, Mićunović, Ajković, Blagojević, Rakić, Marković, Tojčić, Matić, Živković, Benović, Parmaković.

FK Borac: Kutić, Volkov, Radulović, Crnov, Danilović, Čomor, Mirić, Vranješ, Janičić, Runić, Vujaklija.

U Prijedoru su dva Rudara odigrala svoj meč 1/8 finala Kupa, a nakon 90 minuta mreže su mirovale pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca, gdje je kao pobjednik izašao Kakanjski Rudar sa 5:4.

Treba istaći i to da gosti iz Kaknja od 37. minute imaju igrača manje u polju, jer je isključenje zaradio Čulov.

1/8 finala Kupa BiH: FK Rudar Prijedor - FK Rudar Kakanj 0:0 (4:5 pen.)

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Rudar Prijedor: Hamzabegović, Milović, Petrović, Pekija, Savanović, Burazor, Kalesić, Jaćimović, Pavlović, Mazić, Zekanović.

FK Rudar Kakanj: Karavdić, Goralija, Hrelja, Kovač M., Kovač F., Kobilica, Musić, Zukić, Čulov, Popović, Gačan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.