SportSport.ba tim 11. kola Premijer lige BiH

Idealni sastav

SportSport.ba tim 11. kola Premijer lige BiH

M. Šljivak

Proteklog vikenda igrane su utakmice 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

SportSport.ba je izabrao idealni tim ovog kola, a svoje mjesto u najboljih 11 su našli ovi igrači:


Nevres Fejzić (Tuzla City) - Nevres Fejzić je primio dva gola u meču protiv Željezničara, ali je golman tuzlanskog tima fenomenalnim odbranama spasio svoj tim poraza. Imao je nekoliko zaista odličnih odbrana i zasluženo je u timu kola.

Branimir Cipetić (Široki) - Desni bek Širokog je u odličnoj formi. Cipetić je u pobjedi nad Zrinjskim odigrao odličan meč i upisao je dvije asistencije a i u defanzivi je radio odlično.

Emir Jusić (Sloboda) - Iskusni štoper je protiv svog bivšeg tima Čelika odigrao odličan meč. Pored njega prolaza nije bilo, unio je sigurnost u odbranu tuzlanskog tima koji je na kraju osvojio bod u Zenici, a lako je mogao do sva tri.

Marko Jovanović (Borac) - Izvrsnu partiju protiv Veleža upisao je štoper Borca Marko Jovanović. Posebno je defanzivno dobro odigrao u drugom poluvremenu, a uspio je i pogoditi protivničku mrežu.

Antonio Pavić (Željezničar) - Lijevi bek Željezničara se ove sezone nije proslavio svojim nastupima. Ipak, u utakmici protiv Tuzla Cityja je odigrao sasvim dobru partiju, a upisao je i asistenciju za gol.

Stojan Vranješ (Borac) - Iskusni veznjak banjalučkog tima odigrao je još jednu maestralnu partiju. Sa dva gola je vodio svoj tim od pobjede nad Veležom (3:1) i ponovo je dokazao o kakvom igraču se radi.

Mateo Marić (Široki) - Mateo Marić je kao i ostatak ekipe Širokog odigrao zaista odličan meč u pobjedi nad Zrinjskim u Mostaru. Veznjak tima s Pecare je zabio gol i asistirao je u ovom meču.

Vladimir Bradonjić (Radnik) - Ulazak Vladimira Bradonjića se pokazao kao prava stvar za Radnik na gostovanju kod Zvijezde 09. Zabio je mladi krilni fudbaler tri gola za 18 minuta i odveo je svoj tim do trijumfa.

Slobodan Milanović (Sarajevo) - Slobodan Milanović je u Doboj Kaknju odigrao najbolju partiju otkako je došao u FK Sarajevo. Upisao je gol i asistenciju, te je pružio odličnu igru.

Sulejman Krpić (Željezničar) - Napadač Željezničara postigao je dva gola u remiju sa Tuzla Cityjem. Iskoristio je Krpić maksimalno svaku šansu koju je imao i upisao nove golove u dresu Plavih.

Mersudin Ahmetović (Sarajevo) - Mersudin Ahmetović je postigao još jedan gol u dresu Bordo tim. Međutim, on radi lavovski dio posla na terenu i nema dileme da je igra aktuelnog šampiona potpuno drugačija kada je on raspoložen.

Igrač kola: Vladimir Bradonjić (Radnik)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener kola: Toni Karačić (Široki)

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda72
Hahahahahahahah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi