Tuzla City bolji od Veleža

Adanalić: Uspjeli savladati sve nedaće i proći dalje

Endin Čaušević

Igrači Tuzla Cityja plasirali su se u četvrtfinale Kupa BiH nakon što su danas na Tušnju savladali Velež sa 1:0.

Iako je tuzlanski klub prije nekoliko dana iznenađujuće ostao bez trenera danas su igrači Tuzla Cityja ipak došli do pobjede. Odlučijući trenutak utakmice desio se u 59. minuti kada je iz slobodnjaka pogodio Ivan Sesar.

Tuzla City s klupe je na ovom meču vodio Samir Adanalić, a novi trener Elvir Baljić s tribina je pratio meč i debitovat će u subotu na klupi ovog tima protiv Zvijezde 09.

Adanalić je nakon meča izjavio da je očekivao težak meč i da će Velež biti više fokusiran na defanzivu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Prije svega čestitao bih mojoj ekipi na pobjedi. Očekivali smo ovakvu utakmicu. Znali smo da će Velež defanzivno biti čvrst i da je to teško razbiti. Morate imati na umu da naš tim igra u ritmu srijeda-subota. Ovaj meč nam je došao nakon nekoliko napornih mečeva, ali smo uspjeli savladati sve nedaće i proći dalje", rekao je Adanallić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.