FK Tuzla City preko FK Velež do četvrtfinala Kupa BiH

Slavlje domaćih na Tušnju

FK Tuzla City preko FK Velež do četvrtfinala Kupa BiH

Danas je Tuzla City na Tušnju ugostio ekipu Veleža u meču osmine finala Kupa BiH. Domaći su uspjeli upisati pobjedu rezultatom 1:0 i proći u četvrtfinale najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u BiH.

Početak meča je protekao u tzv. ispitivanju snaga, a potom je uslijedio udarac za Rođene pošto je iskusni Kuduzović, koji se našao u startnoj postavi, polovinom prvog dijela morao napustiti igru zbog povrede.

Nastavila se poprilično nezanimljiva predstava na Tušnju sve do 30. minute kada je viđena prva prilika. Beriša je šutirao, a golman Tuzla Cityja odlično odbranio njegov pokušaj.

Potom je Velež zaprijetio i preko Kalezića koju minutu kasnije, ali promjene rezultata nije bilo.

Domaći su zaprijetili u 38. minuti. Sesar je ubacio, Vojo Ubiparip šutirao, ali je na visini zadatka bio golman Veleža Bogdanović.

U finišu prvog dijela je viđeno još nekoliko šansi. Malo je nedostajalo da Zlatkovi zatrese vlastitu mrežu, ali je golman Tuzla Cityja Muminović sjajno reagovao, baš kao i u 45. minuti kada je Kojić mogao postići autogol. Tuzla City je u finišu prvog dijela opasno zaprijetio preko Crnkića, ali je Rođene spasila stativa, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Otvaranje drugog poluvremena je ponovo donijelo slabiji ritam igre, a onda Tuzla City stiže do vodstva. Igrala se 59. minuta kada je Ivan Seser pogodio iz slobodnjaka za 1:0 na Tušnju.

Šest-sedam minuta kasnije Tuzla City je mogao do drugog gola. Pokušao je Crnkić, ali je njegov udarac ponovo zaustavila stativa.

Pokušako je Velež 15-ak minuta prije kraja preko Zeljkovića, ali je siguran bio danas sjajni Muminović. Golman Tuzla Cityja je bio sjajan i par minuta kasnije kada je pred njega izbio Beriša.

Do kraja je ostalo 1:0, pa je Tuzla City proslavio prolaz u četvrtfinale Kupa BiH.

Kup BiH, 1/8 finala:

FK Tuzla City - FK Velež 1:0 (Sesar 59')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Tuzla City: Muminović, Efendić, Crnkić, Zitouni, Kojić, Terzić, Hasanović, Nukić, Ubiparip, Sesar i Zlatković.

FK Velež: Bogdanović, Zeljković, Samardžić, Ćosić, Behram, Marques, Osmić, Berisha, Kuduzović, Ćivić, Kalezić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

bugx
glupani, Velež je igrao sa drugim timom i opet ste jedva ....jebes kup.... svjesno smo ispali
8 11
Đuka
Borussia Dortmund,Derby county,Tuzla City :D
5 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi