Bilo je veoma uzbudljivo

Šta je delegat meča na Pecari napisao u skraćenom izvještaju?

Sasvim očekivano, uzbuđenja na meču Širokog Brijega i Sarajeva nije nedostajalo.

Široki Brijeg je vodio 1:0, ali onda preokret gostiju koji je šokirao Pecaru. Meč je tada i prekinut, te domaće očekuje žestoka kazna Saveza, a kada su se nogometaši vratili na teren domaći dolaze do dva pogotka i pobjede.

Sigurno će se o ovom susretu mnogo pričati u narednom periodu.

"Organizacija utakmice loša, sa propustima. Klub domaćin nije osigurao sve uvjete za odigravanje utakmice (ponašanje navijača,ubacivanje predmeta u teren, baklje i dr.) Održan brifing na vrijeme, sa svim službama i službenim licima. Službeni predstavnici klubova, sukladno propozicijama natjecanja,dostavili popise sa jasno naznačenim igračima do 21 godine, igračima stranim državljanima te igračima na posudbi.Izvršen pregled sportskih iskaznica i licenci kao i identifikacija igrača bez primjedbi. Na terenu,za vrijeme igre bilo je incidenata(u 76 minuti došlo do prekida utakmice o čemu više u izvješću).Ponašanje gledatelja na današnjoj utakmici u više navrata bilo je nesportsko od strane kluba domaćina i gosta(pirotehnika, neprimjereno navijanje). Doček i ispraćaj gostiju i službenih lica fer i korektan. Na današnjoj utakmici ispred komiteta za sigurnost prisutan gospodin Galić Dobroslav", stoji u zapažanju delegata Martinović Lazara iz Čapljine.

U izvještaju se navodi da je pomoćni trener FK Sarajevo Dževad Šarić isključen zbog nasilnog ponašanja, odnosno udaranja protivničkog igrča nogom u predjelu natkoljenice u prekidu igre.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.