EPA

U klubu od 2017. godine

Salihamidžić odlazi iz Bayerna?

Njemački mediji špekulišu kako bi Hasan Salihamidžić na kraju ove sezone mogao otići iz Bayerna.

Naš proslavljeni nogometaš je u ljeto 2017. godine uzeo "vruć krompir" u ruke i preuzeo funkciju sportskog direktora Bayerna koju je do tada odbilo nekoliko poznatih imena, a epizodi u klubu iz Bavarske mogao bi doći kraj sljedećeg ljeta.

Brazzi po završetku sezone ističe ugovor i mnogi mediji u Njemačkoj smatraju kako su male šanse da ostane na istoj funkciji, a uveliko špekulišu i o njegovom nasljedniku. To bi, kako stvari stoje, mogao biti Max Eberl koji istu funkciju obnaša u Borussiji M'Gladbach.

I Eberl je također bivši Bayernov igrač, u minhenskom klubu je i napravio prve fudbalske korake, pa stoga i ne iznenađujuće što je vrlo zainteresovan za posao s kojim ga dovode u vezu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Bayern je klub koji mi mnogo znači, to ovdje u Gladbachu svi znaju. Ne mogu isključiti tu opciju...", kazao je Eberl u intervjuu za list Bild.

U Bayernu se spremaju velike promjene u samom rukovodstvu. Na kraju sezone povući će se Uli Hoeness, dok će 2021. godine predsjedničku funkciju preuzeti legendarni golman Oliver Kahn.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.