EPA

U Bayernu je na posudbi

Perišić zna u kojem klubu želi igrati naredne sezone

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić vidi se u Bayernu i nakon što mu istekne posudba.

Tridesetogodišnji Perišić u Bavarsku je došao na posudbu iz Intera za koju je Bayern platio pet miliona eura, a po završetku sezone Nijemci će moći i otkupiti njegov ugovor za 25 miliona eura.

Danas kada igra redovito u Bayernu ne skriva Perišić da je napravio više nego dobar potez, a kada je tako onda i ne čudi što se u Bayernu vidi duže od jedne sezone.

"Vjerujem u sebe, smatram da mogu uvjeriti čelnike Bayerna da me zadrže. To je molja želja i sve što je u mojoj moći ću uraditi da je i ostvarim", izjavio je Perišić, prenose inostrani mediji.

Mnogi su bili skeptični kada je Perišić stigao u Bayern, pogotovo jer je on zapravo bio 'plan B' nakon neuspješnog pokušaja dovođenja Leroyja Sanea iz Manchester Cityja, ali on se time ne opterećuje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nije mi prvi put da ulazim na mala vrata u neki klub. Tako je bilo i ranije, često su me potcjenjivali, ali tek poslije bih se dokazao igrama na terenu", dodao je Perišić koji je ranije u Bundesligi igrao još za Borussiju Dortmund i Wolfsburg.

Na dosad tri odigrane prvenstvene utakmice Perišić je postigao dva pogotka za Bayern i pritom ubilježio jednu asistenciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.