Otkrio i zašto je to učinio

Napadač na Kolašinca i Ozila priznao krivicu

M. Šljivak

Ashley Smith (30) i Jordan Northover (26) optuženi su za pokušaj pljačke i prijetnju hladnim oružjem zbog napada na fudbalere Arsenala Mesuta Ozila i Seada Kolašinca.

Smith je odlučio da prizna krivicu za napad na fudbalere Arsenala. Istakao je kako je samo želio da im ukrade satove i da je zbog toga izvršio napad.

Kako je priznao krivicu, kazna koju će dobiti bit će manja, a Sud će odluku o visini kazne donijeti 1. novembra.

Sa druge strane čeka se odluka o Northoveru koji je saučesnik u ovom djelu, a i njemu bi se istok datuma trebala odrediti kazna.

Podsjetimo, ovaj duo je 25. jula izvršio napad na Kolašinca i Ozila u Londonu, a iako su imali hladno oružje, bh. fudbaler je krenuo u obračun s njima i uspio ih je otjerati.

Ipak, kamere su sve snimile, pa su oni veoma brzo pronađeni i završili su iza rešetaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.