Nova bruka Crvenih đavola

Manchester United je i večeras ispisao negativne stranice klupske historije

Admin Čaušević

Manchester United je jedan od najpopularnijih i najbogatijih klubova današnjice, međutim po rezultatima to se ne bi moglo reći. 

Iz utakmice u utakmicu Crveni đavoli doživljavaju poniženja, a posljednje je viđeno u meču 2. kola Evropske lige protiv AZ Alkmaara. Meč je završen 0:0.

Ole Gunnar Solskajer je na teren poslao ekipu koja je koštala 249 miliona funti, a meč je završila bez šuta u okvir gola te tako ispisala negativne stranice.

Naime, bio je to prvi put u klupskoj historiji da United u susretu Evropa lige ne uputi niti jedan šut u okvir protivničkog gola.

Ovaj remi znači da je ekipa s Old Trafforda u nizu od deset utakmica bez gostujućeg trijumfa, a računajući sva takmičenja na posljednja 22 susreta upisano je svega pet pobjeda.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Dobar poen protiv veoma dobre i teške ekipe. Trebali smo pobijediti", rekao je Solskajer poslije utakmice.

Đavole za vikend čeka teško iskušenje na St James Parku kod uvijek neugodnog Newcastle Uniteda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.