Foto: klix.ba

Deset godina od ubistva

Navijači, igrači i čelnici FK Sarajevo odali počast Vedranu Puljiću

Danas se navršava deset godina od ubistva Vedrana Puljića, navijača FK Sarajevo.

Puljić je, podsjetimo, život izgubio u Širokom Brijegu u neredima koji su se dogodili uoči utakmice između istoimenog kluba i Sarajeva, a do dan-danas, za njegovu smrt niko nije odgovarao.

Posljednje Puljićevo počivalšte je Gradsko groblje Bare, koje su, tradicionalno, danas posjetili navijači, igrači i čelnici FK Sarajevo. Polaganjem cvijeća i minutom šutnje odata je počast Puljiću, a još jednom je i ponovljen "poziv državnim institucijama da konačno počnu raditi svoj posao".

Pravda u slučaju "Vedran Puljić" nikada nije zadovoljena i već je deset godina prošlo, a malo se toga promijenilo. Vedrana se najviše sjećaju porodica, prijatelji i navijači Sarajeva koji mu u toku svake utakmice svog kluba barem jednom prozovu ime, sa sjeverne tribine koševskog stadiona koja nosi naziv po Vedranu Puljiću.

Upravo ona garantuje vječno sjećanje i uspomenu na jedan mladi, prerano ugašeni život.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.