Hari Vukas: Sutra idemo u jedan kvalitetan "fajt" i vjerujte mi da smo spremni za to
Hari Vukas najavio je borbeno izdanje svojih nogometaša u sutrašnjem derbiju protiv FK Sarajevo

Trener Plemića optimističan pred gostovanje prvaka

Hari Vukas: Sutra idemo u jedan kvalitetan "fajt" i vjerujte mi da smo spremni za to

Dan uoči velikog derbija 12. kola BH Telecom Premijer lige u kojem će se pod Bijelim Brijegom sastati HŠK Zrinjski i FK Sarajevo u prostorijama mostarskog kluba upriličena je press konferencija.

Trener Plemića Hari Vukas najavio je sutrašnji susret i najavio puno bolje i borbenije izdanje svog tima:

"Sutra je velika utakmica za nas i ne samo nas nego i cijelu ligu" - otpočeo je Vukas i nastavio:

"Ipak je to derbi, pod Bijeli Brijeg dolazi osvajač dvostruke krune iz prošle sezone a mi smo spremni isprati gorak okus zadnje utakmice protiv Širokog. Ritam je ubitačan, težak, non stop imamo utakmice ali moramo znati kako izvući snagu za ovu zadnju utakmicu prije pauze da je riješimo u svoju korist. 

"Ne bježim od tog da smo bili loši protiv Širokog. Taj poraz razotkrio je sve naše mane. Utakmica u Kupu je također pokazala neke mane ali tu je rezultat uspio pokriti sve. Dosta je tu stvari koje nisu štimale ali apsolvirali smo taj Kup na najbolji mogući način. Što se tiče sutrašnjeg meča igrači su svjesni njegove težine, gore od želje da izađu na teren i da pred pokažu pred Ultrasima i svima da je Zrinjskom mjesto u vrhu" - rekao je dobro raspoloženi Vukas.

Dotakao se trener Plemića i činjenice da je njegovom timu nedostajalo malo više agresivnosti u dosadašnjem dijelu sezone:

"Slažem se s tim. Falila nam je dosad ta agresija i ta ratnička čvrstoća. Taj neki fajt, to nam nedostaje. Imali smo dobrih faza napadački dosada, no ona kompaktnost koja nas je krasila u europskim utakmicama, te obrana u kojoj smo bili konkretniji i agresivniji. Ja se iskreno nadam da će to sutra opet biti na jednoj visokoj razini".

Osvrnuo se Vukas opširnije i na sutrašnjeg protivnika:

"Ne treba se tu i nema šta dodatno reći. To je ekipa koja ima jako puno pojedinaca koji u svakom trenu mogu napraviti višak i probleme tako da moramo biti jako oprezni. Kvalitet i širina koju imaju dodatni je poziv na oprez. Mislim da smo ih dobro izanalizirali, imamo još jedan trening popodne koji će biti posljednja priprema za utakmicu. Vjerujte mi, sutra idemo u jedan dobar fajt, vidim da su i momci spremni za sve pa smo puni optimizma pred sutra".

I zdravstveni bilten nije odavno bio bolji u posljednje vrijeme:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sad je to top. Samo je Tičinović van stroja sa svojim problemima ali evo i njega skoro očekujemo na treninzima. Svi ostali su na dispoziciji i spremni za utakmicu" - kazao je Vukas.

Utakmica HŠK Zrinjski - FK Sarajevo igra se sutra u 15:30 h na stadionu pod Bijelim Brijegom. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mica
****cemovam mame ustaske dobicete fajt na tekmi i ultrasen sackat i pobit gamad nacisticku.
10 2
pitaristok
ovi vec po najavama govore da nista nece biti fer i korektno kao i u listici sto nije bilo...
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi