Zbog dešavanja Pecari: FK Sarajevo poslao dopise NFSBiH, FIFA-i, UEFA-i, MUP-u...

Zvanično saopštenje

Zbog dešavanja Pecari: FK Sarajevo poslao dopise NFSBiH, FIFA-i, UEFA-i, MUP-u...

Bura nakon utakmice osmine finala Kupa BiH na Pecari se ne stišava. Široki je prošao dalje zahvaljujući pobjedi nad Sarajevom od 3:2, ali je rezultat ostao u sjeni nemilih scena koje su viđene na stadionu u Širokom Brijegu.

Meč je nakratko bio i prekinut jer je gostujući fudbaler Anel Hebibović pogođen sa tribine, dok je burno bilo i na terenu.

Ubrzo su uslijedila saopštenja FK Sarajevo, NFSBiH i još nekoliko organizacija, da bi se danas oglasio i Široki.

Sada su iz FK Sarajevo objavili da je klub zbog fizičkog i verbalnog napada na igrače i stručni štab na Pecari posalo dopise NFSBiH, FIFA-i, UEFA-i, FARE Newtorku, Ministarstvu unutrašnjih poslova BiH i Instituciji Ombudsmena za ljudska prava BiH. Inače, bordo klub je jučer najavio pokretanje pravnih postupaka, a poslani dopisi bi trebali za rezultat imati takav razvoj situacije.

FK Sarajevo je objavio i kopiju dokumenta koji je poslan pomenutim institucijama:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nele7
Sad treba skutore karati lagano
14 1
nedoni46
a hoćemo vam se mame na****t
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi