Nagrađen za odlične igre

Godine su samo broj: Ribery dobio veliko priznanje

Endin Čaušević

Iskusni francuski fudbaler Franck Ribery nakon 12 godina napustio je Bayern i karijeru je nastavio u Fiorentini.

Riberyju je na kraju prošle sezone istekao ugovor s Bayernom, a nakon što nije dobio ponudu za ostanak odlučio je da se okuša u Seriji A i potpiše za Fiorentinu.

Čini se da je ovaj 36-godišnji fudbaler napravio pravi potez dolaskom u klub iz Firence i već je navijače ovog kluba oduševio svojim partijama. Ribery je na šest mečeva postigao dva gola i upisao jednu asistenciju.

Da su godine samo broj za njega dokazuje činjenica da je Ribery proglašen za najboljeg igrača Serije A u septembru. Ova nagrada će mu biti uručena sutra pred početak utakmice Fiorentine i Udinesea.

Treba dodati da je prošlog vikenda Ribery briljirao u pobjedi Fiorentine na San Siru protiv Milana. Ribery je dobio velike ovacije s tribina San Sira za svoju partiju što je bio sjajan potez od strane navijača Milana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.