Zbog čega Velšanin nije igrao?

Zidane izjavio da je Bale povrijeđen, a sada dokazano da nije govorio istinu

Endin Čaušević

Gareth Bale prethodnih mjeseci je prošao skoro sve što je mogao u Real Madridu od neigranja, pa do jednog od najstandardnijih igrača u ekipi Zinedinea Zidanea.

Bale je bio otpisan na kraju prošle sezone i mogli su bili sigurni da napušta kraljevski klub, ali na veliko iznenađenje on je ostao na Santiago Bernabeu.

Zidane je u nekoliko navrata govorio kako za Balea više nema mjesta u Realu, a onda kada je sezona počela ispostavilo se da je Velšanin neizostavan član prve postave.

No, skandalima nema kraja kada je u pitanju Bale. Naime, on nije bio u konkurenciji za okršak protiv Club Bruggea, a Zidane je izjavio nakon utakmice da je povrijeđen i da nije mogao igrati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, španski mediji su odmah odlučili da istraže ovu situaciji i došli do zaključka da Zidane nije govorio istinu. Naime, Zidane je izostavio Balea iz ekipe jer je on zakasnio na utakmicu. Bale je kasnio više od pola sata, a kada je stigao u svlačionicu Zidane mu je poručio da ide na tribine.

Francuski stručnjak je izjavio nakon utakmice da Bale ima malih problema s povredom, ali nije govorio istinu. Zidane je kaznio na taj način Velšanina zbog kašnjenja na meč, a već danas je u konkurenciji za okršaj protiv Granade.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.