Sigurna pobjeda Zidaneovih izabranika

Šest golova u Madridu, proradio Eden Hazard, majstorija Luke Modrića

Edmir Škorić

U derbiju osmog kola španske La Lige Real Madrid je ugostio Granadu i slavio je s 4:2.

Real je kao lider dočekao drugoplasiranu Granadu, koja je priredila senzaciju u prvih sedam kola, pa se našla u samom vrhu, ali ipak čini se da je kvalitetom daleko od madridskog kluba.

Real je prije nekoliko dana doživio kiks protiv Club Bruggea u Ligi prvaka, kada je gubio 2:2 i na kraju jedva došao do boda. Ovaj put je momčad Zinedinea Zidanea isuviše ozbiljno shvatila rivala, odigrala kvalitetan i meč i zasluženo slavila.

Počelo je golom Karima Benzeme u drugoj minuti na asistenciju Balea, a u samom finišu prvog dijela Eden Hazard postiže lijep gol, prvi u dresu Reala, zbog čega mu je sasvim sigurno pao kamen sa srca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U 61. minuti eurogol Luke Modrića, mada je Granada uspjela u 69. minuti iz penala, golom Machisa, barem da ublaži današnji poraz. Nije moglo ipak proći bez strepnje u Madridu. Duarte u 78. minuti pogađa za 3:2 i vraća nervozu na lica Realovih igrača i navijača, no ona je nestala kada je James Rodriguez u 92. postavio konačnih 4:2.

Real sada ima 18 bodova, četiri više od Granade, koja ima 14, koliko i Atletico s utakmicom manje, dok Barca na četvrtom mjestu ima 13, također utakmicu manje, a po 13 i utakmicu manje imaju i Sociedad, Sevilla...

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.