Zidane izjavio da je Bale povrijeđen, a sada dokazano da nije govorio istinu

Zbog čega Velšanin nije igrao?

Zidane izjavio da je Bale povrijeđen, a sada dokazano da nije govorio istinu

Endin Čaušević

Gareth Bale prethodnih mjeseci je prošao skoro sve što je mogao u Real Madridu od neigranja, pa do jednog od najstandardnijih igrača u ekipi Zinedinea Zidanea.

Bale je bio otpisan na kraju prošle sezone i mogli su bili sigurni da napušta kraljevski klub, ali na veliko iznenađenje on je ostao na Santiago Bernabeu.

Zidane je u nekoliko navrata govorio kako za Balea više nema mjesta u Realu, a onda kada je sezona počela ispostavilo se da je Velšanin neizostavan član prve postave.

No, skandalima nema kraja kada je u pitanju Bale. Naime, on nije bio u konkurenciji za okršak protiv Club Bruggea, a Zidane je izjavio nakon utakmice da je povrijeđen i da nije mogao igrati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, španski mediji su odmah odlučili da istraže ovu situaciji i došli do zaključka da Zidane nije govorio istinu. Naime, Zidane je izostavio Balea iz ekipe jer je on zakasnio na utakmicu. Bale je kasnio više od pola sata, a kada je stigao u svlačionicu Zidane mu je poručio da ide na tribine.

Francuski stručnjak je izjavio nakon utakmice da Bale ima malih problema s povredom, ali nije govorio istinu. Zidane je kaznio na taj način Velšanina zbog kašnjenja na meč, a već danas je u konkurenciji za okršaj protiv Granade.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije