Serije A

Ludilo na Luigi Ferrarisu: Reina od tragičara do junaka Milana!

Edmir Škorić

AC Milan je u sedmom kolu Serije A gostovao kod Genoe i na kraju uz dosta poteškoća ostvario pobjedu (2:1).

Rossoneri su imali tri uzastopna poraza, a situacija nije bila obećavajuća ni večeras poslije 45 minuta igre na Luigi Ferrarisu. Naime, Rossoneri su gubili s 1:0, pošto je Schone zabio gol u 41. minuti iz slobodnjaka, ali uz veliku pomoć Reine.

Iskusni golman Milana katastrofalno je reagovao i doslovno je počastio Đenovljane, a prethodno je šansu dobio da brani jer je Donnarummi pozlio prije meča.

Giampaolo je već na poluvremenu u igru ubacio Leaa i Paquetu i upravo je to razdrmalo stvari na terenu i Milan je uspio da preokrene.

Theo Hernandez je u 52. minuti postigao lijep gol iz 'mrtvog' ugla, a u 57. minuti dosuđen je penal za goste, uz isključenje Biraschija zbog igranja rukom. Kessie je bio precizan s 11 metara za preokret Milana.

U 79. minuti novi crveni karton, ovaj put beku gostiju Calabriji, pa se do kraja igralo 10 na 10. Prijetila je Genoa, Milan čekao priliku da iz kontre riješi sve, a najveće uzbuđenje viđeno je u nadoknadi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Reina je dodirnuo Kouamea koji je bio u šesnaestercu Milana, ovaj pao, a sudija pokazao na penal. I nakon VAR provjere, odluka nije promijenjena, pa je Genoa dobila veliku šansu da ostane neporažena. Kada je već izgledalo da Milan tone do kraja, Reina se pretvorio u junaka i odbranio udarac veznjaku domaćeg tima.

Milan nakon reprezentativne pauze ima priliku da uveže još jednu pobjedu, mada poznavajući crveno-crne ove sezone, Lecce može da bude jako nezgodan rival.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.