Sezona za zaborav u najavi

Ovo je najgori Manchester United u historiji Premiershipa!

Manchester United igra katastrofalan nogomet i ove sezone. 

Crveni vragovi se nakon 8 odigranih kola nalaze tek na 12. poziciji u Premiershipu sa samo devet osvojenih bodova i čini se kako će ovo biti jedna od najtežih, ako ne i najteža sezona kluba otkad postoji Premiership.

Preciznije rečeno, već je najteža ako gledamo samo prvih osam kola. United nikada otkad postoji Premiership nije imao ovako loš start sezona, a gori od 2019. godine bili su samo 1989. godine kada su u prvih osam kola osvojili isto toliko bodova.

Tada se takmičenje nije zvalo Premiership, a United je te sezone završio tek na 13. poziciji.

Još jedan poražavajući podatak je onaj statistički s gostujućih terena. Crveni vragovi osam vezanih gostovanja nisu riješili u svoju korist i to im je također najgori niz u historiji Premiershipa.

Naravno, navijači, ali i mnogi bivši fudbaleri kluba već sada uveliko krive trenera Ole Gunnar Solskjaera koji je menadžer sa najslabijim procentom pobjeda od svih koji su u klub došli poslije Alexa Fergusona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Po toj statistici najbolje kotira Jose Mourinho, a iza njega su David Moyes i Louis van Gaal, dok je Solskjaer zakucan za dno.

Da stvar bude još gora po Norvežanina, United naredni meč igra protiv Liverpoola što je trenutno jedan od najtežih zadataka u svijetu nogometa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.