Odličan dribling Belgijanca

Romelu Lukaku sjajnim potezom poslao De Ligta nazad u Amsterdam

Endin Čaušević

Juventus je sinoć u velikom derbiju u gostima pobijedio Inter sa 2:1 i preuzeo lidersku poziciju Serije A.

Stara dama je u odličnoj utakmici uspjela da dođe do tri boda, a junak meča bio je Gonzalo Higuain koji je sredinom drugog dijela ušao u igru s klupe, a ubrzo zatim postigao gol za 1:2.

Jedan od lošijih u ekipi Juventusa bio je Matthijs de Ligt koji se očito još uvijek nije uklopio u novi tim. De Ligt je nekoliko puta napravio velike greške i u nekim momentima je neshvatljivo ispadao veoma naivan u akcijama Intera.

Potez koji je postao hit na društvenim mrežama desio se u 28. minuti kada je Romelu Lukaku provukao loptu kroz noge De Ligtu koji se zaletio na Belgijanca i očito da nije očekivao takav potez.

Ovaj potez oduševio je navijače Intera koji su poručili da je ovim driblingom Lukaku vratio De Ligta nazad u Amsterdam.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.