Protiv koga još nije zabijao?

Impresivan učinak Ibiševića: Od 18 ekipa u Bundesligi, samo dvije su zaustavile bh. napadača

Edmir Škorić

Bivši bh. reprezentativac Vedad Ibišević postigao je u petak novi pogodak za Herthu.

Iskusni 35-godišnjak u petak je pogodio za Herthu u domaćoj pobjedi nad Fortunom iz Dusseldorfa od 3:1 u 7. kolu Bundeslige, a kolo ranije bio je dvostruki strijelac za Berlince.

Ibišević je, postigavši gol Fortundi, zabio skoro svakoj ekipi protiv koje igra u Bundesligi.

Zabio je golove protiv 16 od 18 mogućih rivala. Bio je strijelac i protiv Augsburga, Bayerna, Borussije jedne i druge, Fortune, Frankfurta, Herthe (kao igrač Hoffenheima), Koelna, Leipzga, Bayera, Mainza, Schalkea, Werdera i Wolfsburga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jedino nije tresao mrežu protiv Union Berlina i Paderborna, a ne sumnjamo da će sjajni Vedo pronaći put i do njihovih mreža.

On je u sedam mečeva (četir kao starter) postigao tri gola i upisao je jednu asistenciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.