Vedo je i sa 35 nezaustavljiv: Ibišević postigao novi gol u pobjedi Herthe
(Foto: EPA)

Treći gol u sezoni

Vedo je i sa 35 nezaustavljiv: Ibišević postigao novi gol u pobjedi Herthe

M. Šljivak

Vedad Ibišević nastavlja zabijati golove.

Iskusni 35-godišnji bh. fudbaler večeras je pogodio za Herthu u domaćoj pobjedi nad Fortunom iz Dusseldorfa od 3:1 u 7. kolu Bundeslige.

Gosti su se u ovom meču prvi radovali. Dosuđen im je penal u 32. minuti meča, a Hennings je precizan za prednost od 0:1.

Međutim, slavlje gostiju je kratko trajalo. Samo pet minuta kasnije Vedad Ibišević u svoj stilu na dodavanje Wolfa pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1.

Do kraja prvog dijela potpuni preokret. U 44. minuti Dilorsun pogađa za 2:1, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

U nastavku Hertha je mnogo bolji tim, a u 62. minuti riješene su sve dileme oko pobjednika. Lukebakio je fantastično uposlio Daridu koji pogađa za 3:1.

Ibišević je na terenu proveo 71. minuti i odigrao je zaista fantastičan meč.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 7. kolo:

Hertha - Fortuna 3:1

Top Komentari

BobPaisley
...olako smo se mi odrekli ovakvog igraca...mogao je on jos par godina igrati,pa makar zadnjih 20 minuta utakmice kada nam ne odgovara rezultat da udje...i on i Lulic bi mnogo znacili...
11 0
Sultan Sulejman
Vedo legendo, ubico golmana !
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi