EPA

Slijedi period oporavka

Džeko izašao iz bolnice, naređeno mu strogo mirovanje

Edin Džeko danas je napustio bolnicu Villa Stuart, pišu italijanski mediji.

U ovoj bolnici naš napadač je jučer podvrgnut operativnom zahvatu nakon što je pretrpio dva loma jagodične kosti, a kako je sve prošlo po planu, pušten je na kućno liječenje.

Dijamantu su tamošnji ljekari naredili strogo mirovanje danas i sutra, a mediji u Italiji pišu kako će zbog povrede morati odsustvovati s terena nekoliko sedmica i da se povratak očekuje tek u novembru.

Džekino odsustvo svakako će predstavljati veliki hendikep za Romu, ali i našu fudbalsku reprezentaciju koja na njega neće moći računati u odlučujućim kvalifikacionim utakmicama protiv Finske i Grčke.

Operaciju je, kao što je ranije saopšteno, izvršio ugledni profesor Pesucci.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.