Roma se oglasila o Džekinoj operaciji: Jedan lom je saniran "ručno", drugi...

Bh. napadač doživio nezgodnu povredu

Roma se oglasila o Džekinoj operaciji: Jedan lom je saniran "ručno", drugi...

Edin Džeko je jučer, tokom utakmice Rome i Cagliarija, zadobio dosta tešku i nezgodnu povredu zbog koje će propustiti i utakmice reprezentacije BiH protiv Finske i Grčke.

Naime, iskusni bh. napadač je jučer zadobio dvije frakture desne jagodične kosti, a jutros je i operisan.

Sada je Roma objavila zvanično saopštenje o povredi i operaciji kojoj je podvrgnut bh. napadač.

"Napadač je zadobio dvije frakture na desnoj jagodičnoj kosti tokom jučerašnje utakmice. Tokom operacije jedna od tih fraktura je tretirana 'ručno', dok je na drugoj bila potrebna ugradnja male ploče sa šarafima. Operaciju je izveo profesor Pesucci", stoji u saopštenju Rome.

Ono što je najvažnije jeste da je operativni zahvat protekao po planu. Ipak, Roma nije ponudila mogući datum Edinovog povratka na teren.

Vjeruje se, međutim, da će se to desiti početkom novembra, a Džeko bi nakon povratka na teren određeno vrijeme mogao igrati sa zaštitnom maskom.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi