Plemići otputovali u Hrvatsku

Brkić: Rijeka će nam pokazati gdje smo i šta smo

Predstojeću reprezentativnu pauzu u Zrinjskom će, po običaju, iskoristiti za odigravanje prijateljske utakmice.

Plemići će u narednim danima boraviti na mini pripremama u Opatiji, gdje su se zaputili u ranim jutarnjim satima, a već u subotu planirano je da na Kantridi odmjere snage sa ekipom Rijeke.

Bit će to sasvim sigurno odličan test, s čim se uoči puta u Hrvatsku složio i golman Ivan Brkić.

"Utakmica s Rijekom poslužit će nam kao dobar test da vidimo gdje smo i šta smo. Nema sumnje da se radi o izrazito kvalitetnom protivniku koji će u ovu utakmicu ući maksimalno ozbiljno, što će nam svakako dobro doći", poručio je Brkić za SportSport.ba. 

U prvenstvu Zrinjski ne stoji najbolje. Petom mjestu malo ko se mogao nadati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Moglo je puno bolje i svjesni smo toga, ali tako je kako je... Nemamo šta puno razmišljati. Moramo se što bolje spremiti za taj nadolazeći susret s Veležom u kojem moramo ići na pobjedu kako bismo se vratili u gornji dio tabele."

Svjestan je šta predstavlja mostarski derbi.

"Imao sam priliku da branim u toj prvoj utakmici protiv Veleža i da osjetim tu strast, koliko je zapravo posebna. Znamo šta nas čeka u Vrapčićima", istakao je na kraju razgovora Brkić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.