Nešto ne štima: Plemići sa najlošijim startom od 2011. godine
Od 2011 godine pa naovamo, ovo je najlošiji start HŠK Zrinjski u premijerligašku sezonu

Samo 20 bodova nakon 12 kola ne zadovoljava nikoga u mostarskom klubu

Nešto ne štima: Plemići sa najlošijim startom od 2011. godine

Prva trećina BH Telecom Premijer lige je iza svih momčadi domaćeg prvenstva pa tako i iza nogometaša HŠK Zrinjski. Pogled na ljestvicu i na 20 osvojenih bodova nakon 12 utakmica sugerira to da je ekipa skrojena da napadne novi naslov prvaka BiH morala a sigurno i mogla više.

Hari Vukas je prihvatio odgovornost i najlošiji start Zrinjskog još od 2011 godine primio na sebe. No prava je istina da Vukas nije jedini krivac za ovaj bodovni saldo i peto mjesto na ljestvici Premijer Lige.

Prava je istina da ni dosta igrača nije opravdalo očekivanja i sjajne ugovore koje u Zrinjskom sigurno imaju. Izgubio je Zrinjski nakon europskih utakmica upravo ono što mu je tamo nosilo rezultat možda i više nego kvaliteta. Homogenost i kompaktnost su nestali, nestala je ona ratnička patina za koju se činilo da će biti zaštitni znak ove momčadi.

Je li došlo do podcjenjivanja pojedinih protivnika nakon pobjeda u Europa ligi ili je Premijer liga ipak jača nego se to misli? Sigurno je da oba razmišljanja drže vodu jer svaki tim koji nije ustuknuo pred Plemićima u ovoj sezoni je nakon megdana s njima ostao neporažen. Posebno je bolno i neugodno bilo u Mostaru nakon pljuske od Širokog koji je razotkrio sve mane i nedostatke ove momčadi. Možda malo ironično, ali jedna od boljih utakmica za Zrinjski u ovoj sezoni bila je protiv FK Sarajevo u kojem su Mostarci opet ostali kratkih rukava. I sam Vukas na pressu nakon derbija žalio je što dobra igra nije okrunjena pobjedom, no za pobjede je potrebna kudikamo bolja realizacija nego je Zrinjski ima u ovoj sezoni. Opet, tom istom Lendriću čovjek ne može previše ni zamjeriti čak ni onaj promašeni zicer protiv Sarajeva te nekolicinu drugih jer je jedan od rijetkih koji su u ovoj sezoni bori svim silama i grize, stavlja na muke protivničke obrane. Dobar dio tima je nakon spomenutih europskih utakmica taj trud dobrano zapostavio i to se itekako osjetilo i na igrama i rezultatima Zrinjskog.

Dojam donekle popravlja Kup gdje se bez neke velike potrošnje stiglo do ¼ finala i gdje su uz davno najavljene prvenstvene ambicije priča i o napadu na taj trofej. Ironično, ovakav pristup možda je najviše pomogao da se Karlovčanin Ivan Brkić u ovoj sezoni isprofilira u jednog od najboljih, ako ne i najboljeg golmana Premijer Lige.

Sjajnom Brkiću to je donijelo i kontakt s Robertom Prosinečkim i najavljeno je da bi popularni Brka, ukoliko riješi stvari s bh. dokumentima (Brkićevi roditelji su iz BiH) skoro svoje ime mogao vidjeti makar na širem spisku izbornika naše reprezentacije.

No neće sam Brkić sprovesti velike ambicije Zrinjskog u djelo. Neće on sam zaustaviti rasipanje bodova i ugleda. Nedavno je Zrinjski u svoje redove doveo veliko pojačanje u liku i djelu Luisa Lucha Ibaneza, sjajnog Argentinca koji iza sebe ima nekoliko sjajnih sezona u dresovima zagrebačkog Dinama te beogradske Crvene Zvezde. No i njemu će trebati vremena da dokaže da je pojačanje, mada vremena za čekanje ne bi trebalo biti previše. Nakon ove pauze u kojoj će Plemići obitavati u Istri, šesterostrukog prvaka čeka još veći izazov. FK Velež nije u previše zavidnoj situaciji, no momčad je to kojoj je Feđa Dudić udahnuo život i kojoj je dao oblik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Momčad kojoj na svom stadionu motiva neće nedostajati protiv gradskog rivala i koja će svim silama nastojati slaviti protiv Zrinjskog. Ne mora se biti veliki filozof da se dođe do zaključka kako, imenima gledano, Zrinjski ima jači tim od Veleža, no papir ne igra. Igraju nogometaši. Oni koji će morati biti spremni na sva iskušenja na stadionu Rođeni gdje će krenuti novi niz teških utakmica za Zrinjski, niz u kojem će se dočekati i Željezničar i vodeći Tuzla City.

Utakmica na stadionu Rođeni koja će se odigrati 19.10, tj. za dvanaest dana jedna je od onih koja bi mogla usmjeriti sezonu i jednim i drugim do kraja. Zrinjski bi evenutalnim trijumfom u odličnom ozračju dočekao Tuzlake i Sarajlije, no sve je to samo puka priča i teorija. Pričao je Vukas o Sarajevu kao ispitu svoje zrelosti, no 19.10. i gostovanje na Veležovom stadionu donijet će dosta odgovora na pitanja vezana za šampionske ambicije koje se svake godine najavljuju iz redova HŠK Zrinjski.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rizzle84
Ne štima HDZ, ne štima Aluminij, ne štima rovito a opet prejako Sarajevo, ne štima Željo sa brkom, ne štima opasan Velez MOSTAR... Ništa ne štima
9 4
starmac
VUKAS dobija nogu poslije derbija.RODENI skidaju skalp jos jednom treneru.Mostar u srcu VELEZ do groba.
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi