Foto: EPA

Bild tvrdi da je napeto u Bayernu

Jedna Kovačeva rečenica je razbjesnila Mullera: Želim otići!

Njemački fudbaler Thomas Muller odlučan je u namjeri da napusti Bayern, javlja sportski list Bild.

Cijelu svoju dosadašnju karijeru Muller je proveo u Bayernu i igrač je s najdužim stažom u klubu, no epizodi u Bavarskoj tokom zime će najvjerovatnije doći kraj, i to zbog trenera Nike Kovača.

Bild pod egidom 'ekskluzivno' piše kako je Muller službeno zatražio odlazak iz kluba za koji igra od 2009. godine, a frustriranost kod njega posebno je izazvala izjava koju je Bayernov trener Niko Kovač dao za vikend.

S obzirom da Muller u posljednje vrijeme priliku obično dobija s klupe, hrvatski strateg je navodno izjavio da će dobiti minutažu 'ako mu ponestane ljudi', što je razbjesnilo iskusnog napadača u toj mjeri da je odmah počeo razmatrati opciju da napusti Bayern. 

"Nezadovoljstvo Kovačem nije izrazio javno, ali je trenera kritikovao u razgovorima sa starijim igračima i njima je otkrio koliko je frustriran", navodi se.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Razočarenje kod Mullera sasvim je razumljivo ako se uzme u obzir koliko je dugo u klubu i kakve je sve ponude zbog Bayerna odbijao prethodnih godina.

Muller je, kako se navodi, također razočaran i činjenicom da mu dosad nije ponuđen novi ugovor. Aktuelni mu ističe za godinu i pol.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.