Najboljih 11

SportSport.ba tim 12. kola Premijer lige BiH

Midhat Šljivak

Proteklog vikenda igrane su utakmice 12. kola Premijer lige BiH.

Kao i uvijek, SportSport.ba je izabrao idealni tim kola, a on izgleda ovako:

Vladan Kovačević (FK Sarajevo) - Golman FK Sarajevo Vladan Kovačević je najzaslužniji za bod kojeg je Bordo tim osvojio na gostovanju kod Zrinjskog u Mostaru. Imao je nekoliko zaista sjajnih odbrana koje su na kraju donijeli njegovom timu veoma važan bod na teškom gostovanju, gdje su imali i igrača manje.

Nemanja Zlatković (FK Tuzla City) - Iskusni defanzivac FK Tuzla City odigrao je još jednu dobru utakmicu i protiv Zvijezde 09 je upisao asistenciju. Bez dileme je u ovom meču bio najbolji pojedinac u odbrani tuzlanske ekipe, koja ja međutim imala nekoliko propusta.

Siniša Dujaković (FK Borac) - Siniša Dujaković je odigrao sjajan meč protiv Željezničar. Bio je neprelazan za krilne igrače tima sa Grbavice i odradio je zaista odličan posao u ovom meču.

Marko Jovanović (FK Borac) - Štoper banjalučkog tima postigao je novi gol, ali i defanzivno je odradio fenomenalan posao protiv Željezničara. Protivnički napadači su jednostavno nestali pored njega.

Tomislav Barbarić (HŠK Zrinjski) - Defanzivac Plemića nije dopustio previše napadačima FK Sarajevo u derbiju kola. Odigrao je odlično u odbrani, a mogao je lako i do gola u ovom meču, no njegov slobodnjak je završio na prečki protivničkog gola.

Matthias Fanimo (FK Mladost Doboj Kakanj) - Engleski veznjak Matthias Fanimo odigrao je fantastičan meč protiv Veleža. Postigao je gol i asistirao u remiju svog tima (2:2) i još je jednom pokazao da se radi o zaista odličnom fudbaleru.

Stojan Vranješ (FK Borac) - Stojan Vranješ iz kola u kolo pokazuje koliki je majstor. Protiv svog nekadašnjeg tima Željezničara je na majstorski način namjestio dva gola, a odigrao je zaista sjajan meč.

Nedim Mekić (FK Radnik) - Nedim Mekić maksimalno koristi svaku priliku za igru koju dobije od trenera Radnika Mladena Žižovića. Tako je bilo i u duelu protiv Slobode, gdje je odigrao zaista sjajno uz postignuti pogodak i asistenciju

Brandao (FK Velež) - Fantastični Brazilac iz redova Veleža ne prestaje zabijati. Protiv Mladosti je postigao dva gola u finišu i donio je svom timu jedan bod (2:2). Vjerovatno i igrač koji je trenutno u najboljoj formi u Premijer ligi BiH.

Mahir Karić (FK Radnik) - Iskusni napadač je u Radnik doveden kako bi zabijao. To mu je konačno protiv Slobode i pošlo za rukom, zabio je za pobjedu, ali je ukupno gledano odigrao zaista odličan meč.

Aidin Mahmutović (NK Čelik) - Aidin Mahmutović je junak Čelika. Sa dva gola donio je svom timu pobjedu protiv Širokog i tako je svom timu osigurao tri vrijedna boda.

Igrač kola: Aidin Mahmutović

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener: Branislav Krunić

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.