Brkić: Rijeka će nam pokazati gdje smo i šta smo

Plemići otputovali u Hrvatsku

Brkić: Rijeka će nam pokazati gdje smo i šta smo

Predstojeću reprezentativnu pauzu u Zrinjskom će, po običaju, iskoristiti za odigravanje prijateljske utakmice.

Plemići će u narednim danima boraviti na mini pripremama u Opatiji, gdje su se zaputili u ranim jutarnjim satima, a već u subotu planirano je da na Kantridi odmjere snage sa ekipom Rijeke.

Bit će to sasvim sigurno odličan test, s čim se uoči puta u Hrvatsku složio i golman Ivan Brkić.

"Utakmica s Rijekom poslužit će nam kao dobar test da vidimo gdje smo i šta smo. Nema sumnje da se radi o izrazito kvalitetnom protivniku koji će u ovu utakmicu ući maksimalno ozbiljno, što će nam svakako dobro doći", poručio je Brkić za SportSport.ba. 

U prvenstvu Zrinjski ne stoji najbolje. Petom mjestu malo ko se mogao nadati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Moglo je puno bolje i svjesni smo toga, ali tako je kako je... Nemamo šta puno razmišljati. Moramo se što bolje spremiti za taj nadolazeći susret s Veležom u kojem moramo ići na pobjedu kako bismo se vratili u gornji dio tabele."

Svjestan je šta predstavlja mostarski derbi.

"Imao sam priliku da branim u toj prvoj utakmici protiv Veleža i da osjetim tu strast, koliko je zapravo posebna. Znamo šta nas čeka u Vrapčićima", istakao je na kraju razgovora Brkić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi