Legendarni fudbaler hvali bh. veznjaka

"Modrić pada, na Pjanićevom nivou je samo jedan igrač"

Admin Čaušević

Miralem Pjanić je fudbaler Juventusa kojem je možda i najviše prijala promjena na klupi Bianconera. 

Dolaskom Maurizija Sarrija Pjanić je postao "drugi" igrač jer do izražaja dolaze njegova tehnika, pregled igre i odlična tehnika dodavanja.

Legendarni igrač Juventusa Alessio Tacchinardi smatra da je Pjanić među najboljih pet veznjaka u Evropi te da je na njegovom nivou samo Frankie De Jong iz Barcelone.

"Uvijek je imao dobar dodir, ali otkako je stigao u Juventus napravio je gigantski iskorak", rekao je Tacchinardi za Gazzettu dello Sport.

"Kod Allegrija je postao bolji, ali kod Sarrija je dobar u odbrani i u napadu. Kada Juve nema loptu uvijek je na pravom mjestu."

"Guardiola ga je želio dovesti ljetos, ali je Juventus napravio dobro što ga je ostavio. Među pet je u Evropi. Možda je samo De Jong na njegovom nivou jer je Modrić u padu", smatra nekada odlični veznjak.

Italijan smatra da bh. veznjak imao samo jednu manu, tj. da treba još brže razmišljati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Treba brže razmišljati da bi bio još efikasniji. Njemu je lakše igrati kada ispred njega igra ofanzivni veznjak koji mu pravi prostor i lakše je proslijedili loptu vertikalno. Sa novim Sarrijevim sistemom vidi se najbolji Pjanić", kazao je Tacchinardi.

Pjanić je trenutno igra sa najviše kompletiranih dodavanja na protivničkoj polovini u Seriji A, ukupno 306. Drugi je po broju osvojenih lopti (54).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.