"Posebni" još uvijek bez trenerskog angažmana

Mourinho odbio Lyon, predsjedniku otkrio svoje planove?

Sylvinho je napustio poziciju šefa struke Lyona. Kap koja je prelila čašu bio je poraz od St. Etiennea i od tada je Lyon u potrazi za novim  trenerom.

RMC Sport danas piše da je predsjednik Lyona Jean Michel Aulas pojačao napore u cilju pronalaženja novog trenera, a navodno je obavio razgovor i sa Joseom Mourinhom.

Ipak, Mourinho je odbio Aulasa i Lyon. Navodno se predsjedniku Lyona zahvalio i izrazio zadovoljstvo što ga je uopšte kontaktirao, ali je ponudu odbio jer želi pronaći posao u Engleskoj, gdje mu trenutno živi porodica.

Pošto je propao pokušaj dovođenja Mourinha, Lyon se ponovo okreće Laurentu Blancu, a RMC Sport piše da će Aulas i sportski direktor Juninho u narednim satima obaviti novi razgovor sa ovim francuskim stručnjakom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, danas su se pojavile informacije da Jose Mourinho pomno prati razvoj situacije u Tottenhamu s obzirom da se nakon lošeg starta sezone itekako trese stolica Mauriciju Pochettinu. Također, ne prestaju ni špekulacije da bi Mourinho mogao zamijeniti Zidanea u Real Madridu.

"Posebni" je bez trenerskog angažmana od decembra prošle godine kada je napustio Manchester United.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.