Wenger ponovo na klupi, i to u Francuskoj?!

Zainteresovan je za posao

Wenger ponovo na klupi, i to u Francuskoj?!

Nekadašnji trener Arsenala Arsene Wenger mogao bi ponovo raditi u Francuskoj. 

Wenger je bez angažmana otkako se prošle godine razišao sa Arsenalom, a iako se od tada njegovo ime dovodilo u vezu s broj‫nim klubovima, sve dosad ovaj iskusni trener je bez posla.

No, posljednje informacije koje je plasirao ESPN govore kako bi se to moglo vrlo brzo promijeniti. Za usluge 69-godišnjeg stratega se interesuje Olympique Lyon čiji su čelnici uveliko u potrazi za novim trenerom nakon što je poslije loših rezultata uručen otkaz Sylvinhu.

Isti izvor navodi kako je Wenger itekako zainteresovan za klupu 'lavova', ali i da je u ovom trenutku prva želja klupskog rukovodstva Laurent Blanc koji je prethodno vodio Paris Saint-Germain.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Uoči sezone od Lyona su mnogi imali velika očekivanja, ali danas, nakon devet odigranih utakmica, ovaj se klub nalazi na 14. poziciji u Ligue 1 s tek devet osvojenih bodova.

Podsjećanja radi, Wenger je kao trener posljednji put u Francuskoj radio 1994. godine kada je vodio Monaco. Još je također trenirao Nancy, Cannes i mlađe selekcije Strassbourga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi