(Foto: EPA)

Želi u Tokio

Iznenađujuća odluka Sergija Ramosa za naredno ljeto

Midhat Šljivak

Kapiten Real Madrida Sergio Ramos napravio je iznenađujući odluku za naredno ljeto.

Iako će iza sebe imati dugu sezonu u dresu Reala, te nastup za Španiju na Evropskom prvenstvu, odlučio je da igra na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ramos želi biti jedan od trojice fudbalera iznad 23 godine koji će predstavljati Španiju u Tokiju, jer ima sasvim jednostavnu želju - olimpijsko zlato.

Ipak, za nastup na Olimpijskim igrama morat će dobiti dozvolu kluba. Njegov odlazak u Tokio značio bi propuštanje dobrog dijela predsezone, a u tim bi se vratio samo dvije sedmice pred početak prvenstva.

Zanimljivo, Ramos nije jedina svjetska zvijezda koja bi željela do zlata u Tokiju. Kylian Mbappe ima istu želju i smatra da bi mu olimpijsko zlato pomoglo u osvajanju Zlatne lopte.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.