Novi trener Zeničana u miru sprema ekipu za naredne utakmice, koje će odlučiti sudbinu Čelika u ovoj sezoni

Trener NK Čelik za SportSport.ba

Božičić: U Međugorju imamo sjajne uslove za pripremu utakmice protiv Sarajeva

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika od utorka se nalaze u Međugorju, gdje se u miru spremaju za naredne utakmice u Premijer ligi.

Nakon pobjede protiv Širokog Brijega znatno se poboljšala atmosfera u svlačionici, a to nam je i potvrdio šef struke Slaviša Božičić, koji je za SportSport.ba istakao da ima sve uvjete za dobar rad i pripremu za nastavak prvenstva.

"Oduševljen sam radom momaka, atmosfera je zaista na visokom nivou, dobro se trenira i svi igrači su zdravi. S nama zbog reprezentativnih obaveza nije samo Vedran Vrhovac, dok su ostali igrači spremni i izvršavaju sve obaveze" ističe novi trener Zeničana.

Iako je u planu imao i odigravanje prijateljskih utakmica, to se vjerovatno neće ostvariti

"Klubovi iz nižih rangova imaju redovno kolo ovog vikenda i ne žele da igraju prijateljske utakmice. Velež nije htio da igramo jer će za dva kola gostovati u Zenici, dok ni Široki Brijeg nije bio zainteresovan za prijateljski meč. Bez obzira na to što vjerovatno nećemo odigrati prijateljsku utakmicu, napravit ćemo meč u kojem ćemo podijeliti igrače u dva tima i pokušat ćemo da se taktički i na svaki drugi način spremimo za naredne mečeve" kaže Božičić.

Naredna tri kola donose veoma teške rivale

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Narednog petka gostujemo Sarajevu, pa nam dolazi Velež i onda gostujemo Željezničaru. Nemam vam šta kazati, težak raspored, ali idemo od utakmice do utakmice. Upoznati smo da će Sarajevo protiv nas biti oslabljeno bez nekoliko igrača i pokušat ćemo to iskoristiti. Mi ćemo vjerovatno biti u najjačem sastavu i očekujem da se možemo ravnopravno nositi sa svim ekipama u narednim mečevima, te osvojiti što više bodova", kazao je Slaviša Božičić za SportSport.ba.

Nogometaši Čelika iz Međugorja se vraćaju u Zenicu, gdje će se do petka pripremati za gostovanje na Koševu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.