SportSport.ba tim 12. kola Premijer lige BiH

Najboljih 11

SportSport.ba tim 12. kola Premijer lige BiH

M. Šljivak

Proteklog vikenda igrane su utakmice 12. kola Premijer lige BiH.

Kao i uvijek, SportSport.ba je izabrao idealni tim kola, a on izgleda ovako:

Vladan Kovačević (FK Sarajevo) - Golman FK Sarajevo Vladan Kovačević je najzaslužniji za bod kojeg je Bordo tim osvojio na gostovanju kod Zrinjskog u Mostaru. Imao je nekoliko zaista sjajnih odbrana koje su na kraju donijeli njegovom timu veoma važan bod na teškom gostovanju, gdje su imali i igrača manje.

Nemanja Zlatković (FK Tuzla City) - Iskusni defanzivac FK Tuzla City odigrao je još jednu dobru utakmicu i protiv Zvijezde 09 je upisao asistenciju. Bez dileme je u ovom meču bio najbolji pojedinac u odbrani tuzlanske ekipe, koja ja međutim imala nekoliko propusta.

Siniša Dujaković (FK Borac) - Siniša Dujaković je odigrao sjajan meč protiv Željezničar. Bio je neprelazan za krilne igrače tima sa Grbavice i odradio je zaista odličan posao u ovom meču.

Marko Jovanović (FK Borac) - Štoper banjalučkog tima postigao je novi gol, ali i defanzivno je odradio fenomenalan posao protiv Željezničara. Protivnički napadači su jednostavno nestali pored njega.

Tomislav Barbarić (HŠK Zrinjski) - Defanzivac Plemića nije dopustio previše napadačima FK Sarajevo u derbiju kola. Odigrao je odlično u odbrani, a mogao je lako i do gola u ovom meču, no njegov slobodnjak je završio na prečki protivničkog gola.

Matthias Fanimo (FK Mladost Doboj Kakanj) - Engleski veznjak Matthias Fanimo odigrao je fantastičan meč protiv Veleža. Postigao je gol i asistirao u remiju svog tima (2:2) i još je jednom pokazao da se radi o zaista odličnom fudbaleru.

Stojan Vranješ (FK Borac) - Stojan Vranješ iz kola u kolo pokazuje koliki je majstor. Protiv svog nekadašnjeg tima Željezničara je na majstorski način namjestio dva gola, a odigrao je zaista sjajan meč.

Nedim Mekić (FK Radnik) - Nedim Mekić maksimalno koristi svaku priliku za igru koju dobije od trenera Radnika Mladena Žižovića. Tako je bilo i u duelu protiv Slobode, gdje je odigrao zaista sjajno uz postignuti pogodak i asistenciju

Brandao (FK Velež) - Fantastični Brazilac iz redova Veleža ne prestaje zabijati. Protiv Mladosti je postigao dva gola u finišu i donio je svom timu jedan bod (2:2). Vjerovatno i igrač koji je trenutno u najboljoj formi u Premijer ligi BiH.

Mahir Karić (FK Radnik) - Iskusni napadač je u Radnik doveden kako bi zabijao. To mu je konačno protiv Slobode i pošlo za rukom, zabio je za pobjedu, ali je ukupno gledano odigrao zaista odličan meč.

Aidin Mahmutović (NK Čelik) - Aidin Mahmutović je junak Čelika. Sa dva gola donio je svom timu pobjedu protiv Širokog i tako je svom timu osigurao tri vrijedna boda.

Igrač kola: Aidin Mahmutović

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener: Branislav Krunić

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi