Talentovani fudbaler postao punoljetan

Pitate se šta je s Hasićem? Napunio je 18 godina i spreman je za potpis

Admin Čaušević, foto: Dino Kurbegović

Ajdin Hasić je među najvećim draguljima bh. fudbala. Iako je praktično tek na početku karijere talentovani fudbaler se već uspio naći u žiži javnosti. 

Dobro je poznata Hasićeva priča o načinu na koji je završen njegov angažman u Dinamu. Zagrepčani su njegovim roditeljima poslali novi ugovor, a za uzvrat su dobili raskid saradnje.

Nakon toga Hasić je postao slobodan u izboru narednog kluba, međutim na potpis je morao čekati da postane punoljetan.

Veznjaka je željelo u svojim redovima vidjeti niz poznatih evropskih klubova, a bitku je na kraju dobio Bešiktaš.

Hasić već nekoliko mjeseci trenera u Istanbulu, 7. oktobra je napunio 18 godina te je spreman na potpis sa višestrukim turskim prvakom.

Prema najavama iz Turske član omladinskih selekcija BiH će s Bešiktašom potpisati petogodišnji ugovor čim zato dobije zeleno svjetlo od FIFA-e.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Hasićev potpis je "aminovao" i trenutni trener Bešiktaša, Abdullah Avci, koji je zadovoljan viđenim na treninzima.

Fenerabache je tokom ljetnog prijelaznog roka Napoliju prodao Makedonca Elifa Elmasa za 16 miliona eura, a u Turci navode da je Bešiktašov plan da zarade približnu cifru od buduće Hasićeve prodaje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.