Ludogorets pokorio Budimpeštu, Vukovi osvojili Istanbul

Evropa liga, 2. kolo

Ludogorets pokorio Budimpeštu, Vukovi osvojili Istanbul

A. Čaušević

Širom Starog kontinenta večeras su igrani mečevi 2. kola Evropa lige. 

Jedan od derbija večera igrao su u grupi K, Besiktas je u Istanbulu bio domaćin Wolverhamptonu. Meč je završen rezultatom 0:1. Domaći su imali nešto više od igre, ali su Vukovi u samom finišu postigli pobjedonosni gol, u trećoj minuti sudijske nadoknade zabio je Boly.

U drugom susretu ove grupe Braga na domaćem terenu nije uspjela pobijediti Slovan iz Bratislave. Bilo je 2:2.

Viana je portugalski tim doveo u vodstvo u 31. minuti, a u četvrtoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela Sporat je izjednačio. Domaći su u 63. minuti ponovo poveli, a konačan rezultat je postavljen u 87. minuti kada je Viana ovaj put zatresao vlastitu mrežu.

Sada Braga i Slovan imaju po četiri boda, Vukovi su nakon "osvajanja" Istanbula na tri, dok je Bešiktaš bez bodova.

Naubjedljiviji trijumf na mečevim u terminu od 18:55 ostvario je Ludogorets u grupi H Prvak Bugarse je u Budimpešti pobijedio Ferencvaros s 0:3.

Gosti su poveli već u 1. minuti kada je prekrasan gol iz slobodnjaka sa oko 30 metara postigao Lukoki. Strijelac druga dva pogotka bio je Forster u 40. i 64. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Drugi susret ove grupe igrao se u Moskvi gdje je Espanyol s 0:2 pobijedio CSKA. Gol odluke u 64. minuti zabio je Wu Lei. Konačan rezultat u sudijskoj nadoknadi postavio je Campuzano.

Nakon dva odigrana kola u ovoj grupi Ludogorets ima šest bodova, Espanyol četiri, Ferencvaros jedan, dok je CSKA bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi