HNL, 22. kolo

Ibričić zabio, Hajduk slavio

Adnan Beganović

U okviru 22. kola hrvatske fudbalske lige odigrano je sedam utakmica, a Hajduk je golovima Vukušića i našeg reprezentativca Senijada Ibričića sa 2:0 na Poljudu svladao Varteks iz Varaždina.

Popularni Krojači napadima Hajduka odoljevali su do 42. minute susreta, a onda je nakon sjajnog prodora i ubačaja Sharbinija splitsku momčad u vodstvo doveo Vukušić. Pogodak za konačnih 2:0 postigao je naš reprezentativac Senijad Ibričić. Igrala se 55. minuta, Rubil je po desnoj strani dobro prošao, zavrnuo prizemno loptu na nekih 10 metara od gola Varteksa, a Ibričić je bio neumoljiv.



Prvoplasirani Dinamo na Maksimniru nije imao problema sa Interom iz Zaprešića. Modri su slavili sa 3:1. Dva pogotka za izabranike Krune Jurčića postigao je Mario Mandžukić, dok se jednom u listu strijelaca upisao Badelj, a jedini pogodak za Inter postigao je Jonjić u 88. minuti susreta.

Osijek je na gostovanju kod Istre došao do nova tri boda. Osječani su slavili sa 3:1. Pogotke za Osijek su postigli Sorsa, Pusić i Jugović, dok je počasni pogodak za Istru postigao Asim Šehić u sudijskoj nadoknadi vremena.

Šibenik na Šubičevcu nije uspio svladati Lokomotivu. Nakon 90 minuta igre golova nije bilo, a igra obje momčadi bila je ispod prvoligaškog prosjeka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.