Miroslav Klose hvali golgetera Bayerna

"Lewa je 10 puta bolji nego što sam ja ikada bio"

E. Škorić

Miroslav Klose bio je veliki golgeter u svoje vrijeme, ali smatra da je Robert Lewandowski "deset puta bolji".

Klose je rođen u Poljskoj, ali je na međunarodnoj razini predstavljao Njemačku, postigavši 71 gol u 137 nastupa, što ga čini najboljim strijelcem u povijesti Svjetskog prvenstva.

U karijeri je uspio postići i 121 gol u Bundesligi, a igrao je za Kaiserslautern, Werder i minhenski Bayern, čiji dres sezonama nosi Lewandowski, jedan od najboljih napadača već godinama.

Sa 213 golova na 297 utakmica Lewa je među najboljim strijelcima u povijesti nogometne igre.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Lewa je malo poput mene, ali 10 puta je bolji nego što sam ja ikada bio. Potpun je napadač, koristi obje noge, snažan je u zraku i ima sjajan udarac", rekao je Klose.

Klose je iz Bayerna otišao u Lazio 2011. godine, a tri godije kasnije će njemački velikan dovesti Lewandowskog.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.