Hoffenheim šokirao Bayern na Allianz Areni, Borussia u posljednjim minutama ispustila pobjedu
Lewandowski je postigao gol, ali on nije previše pomogao Bayernu

Neočekivan kiks Bavaraca nakon sjajne predstave u Ligi prvaka

Hoffenheim šokirao Bayern na Allianz Areni, Borussia u posljednjim minutama ispustila pobjedu

S. Pašalić, foto: EPA

Bayern je u 7. kolu Bundeslige na  Allianz Areni dočekao Hoffenheima i upisao poraz rezultatom 1:2.

Ekipa Nike Kovača je samo prije nekoliko dana upisala visoku pobjedu od čak 7:2 protiv Tottenhama u Ligi prvaka i željela je nastaviti sa sjajnom formom i u ovoj utakmici.

Ipak, nije sve krenulo po planovima za Bavarce koji su dominirali u prvom poluvremenu, ali nisu uspjeli postići gol, a gosti su također imali svoje šanse.

U nastavku se situacija dodatno zakomplikovala kada je u 54. minuti Tolisso izgubio loptu na nekih 30-35 metara, a Sargis Adamyan je na kraju postigao gol za 1:0 Hoffenheima.

Bavarci su nakon toga krenuli u totalnu ofanzivu i stigli do izjednačenja u 72. minuti kada je Robert Lewandowski na asistenciju Mullera glavom pogodio za 1:1.

Činilo se da Bayern ide prema preokretu, ali je u 79. minuti uslijedio novi šok kada je Adamyan postigao i svoj drugi gol za vodstvo gostiju od 2:1.

Iako su domaći pokušavali stići do drugog gola, u tome nisu uspjeli pa su gosti odnijeli puni plijen. Ermin Bičakčić je za goste u igru ušao u 82. minuti.

Borussia Dortmund je stigla na gostovanje kod Freiburga i odigrala 2:2.

Ekipa Luciena Favrea je povela u 20. minuti kada je Witsel sjajno iz voleja pogodio za 1:0, a domaći su u 54. minuti izjednačili nakon što je Waldschmidt također postigao sjajan gol za 1:1.

U 67. minuti Hakimi je pogodio za vodstvo Borussije od 2:1, a kada se činilo da bi gosti mogli stići do sva tri boda, Akanji je u 89. minuti postigao autogol za konačnih 2:2.

Bayer Leverkusen je ugostio Leipzig i odigrao 1:1. Domaći su poveli golom Vollanda u 66. minuti, a gosti su do izjednačenja stigli u 78. minuti kada je Nkunku pogodio za 1:1.

Paderborn je ugostio Mainz u nadi da stigne do prve pobjede u ovoj sezoni, ali je na kraju upisao poraz rezultatom 2:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Gosti su poveli u 8. minuti golom Quaisona, a Zolinski je u 14. minuti izjednačio na 1:1.

Novo vodstvo za Mainz je stiglo u 32. minuti kada je Brosinski sa penala pogodio za 2:1, a domaći su u nastavku propustili priliku da stignu do boda s obzirom da je Collins u 79. minuti promašio penal.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi