Zanimljiv dogovor

Zato je Dinamo tu gdje jeste: Kada Olimpija proda Menala, "kajmak" kupe Modri

Edmir Škorić

Luka Menalo jedan je od najboljih igrača Olimpije ove sezone, ali on je i dalje član Dinama.

Menalo je u Olimpiji na posudbi, koja ima priliku da otkupi njegov ugovor. Zapravo, potpisani sporazum Dinama i slovenačkog kluba je pomalo zakomplikovan, ali i jasan.

Iako povremeni bh. reprezentativac igra na posudbi u Olimpiji, klub iz Ljubljane odlučuje o njegovoj budućnosti. Ko god želi da kupi Menala, mora da sklopi dogovor s Olimpijom.

U slučaju transfera, oni će morati isplatiti Dinamu odštetu, koju je prvak Hrvatske isplatio za Menala prilikom transfera iz Širokog Brijega.Navodno se radi o iznosu između 300 i 400 hiljada eura.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Zatim klubovi dijele ostatak eventualne odštete na dva jednaka dijela (50:50). Stoga, ako bi Olimpija hipotetski prodala Menala za dva miliona eura, klubovi bi podijelili 1,6 miliona eura. Tako bi Olimpija u osnovi zaradila oko 800.000 eura.

Slovenački mediji tvrde da to nije pretjerano velika cifra, ali da je sasvim pristojna s obzirom na financijsku situaciju Olimpije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.