Vasilije Micić partiju karijere pružio je prije dva dana protiv berlinske Albe

Fantastične brojke playa Efesa

Vasilije Micić MVP 2. kola Eurolige

Playmaker Anadolu Efesa Vasilije Micić proglašen je MVP-om 2. kola ovosezonskog izdanja košarkaške Eurolige. 

Micić je u sjajnoj utakmici između njegovog Anadolu Efesa i berlinske Albe koju su Turci jedva dobili na produžetke blistao s 32 indeksna poena. Uz 23 poena Micić je imao rekordnih 13 asistencija i 4 ukradene lopte.

Njegov suigrač Shane Larkin pratio ga je u stopu s indeksom 31 uz 26 poena i po 5 asistencija i skokova, dok je "klub 30" zatvorio fenomenalni Jordan Mickey iz Reala koji igra fantastično i u Euroligi i Endesa ligi za madridski tim. Njegovih 16 koševa, 11 skokova i 6 pretrpljenih faulova bilo je dovoljno za indeks korisnosti od 30.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.