Rakitić bi mogao završiti u Manchester Unitedu ove zime

Katalonci su spremni na prodaju hrvatskog veznjaka

Rakitić odlazi u Englesku? Počeli pregovori dva kluba, Barcelona postavila cijenu

S. Pašalić

Ivan Rakitić je 2014. godine stigao u Barcelonu iz Seville i od tada je bio jedan od standardnih igrača ovog kluba.

Hrvatski veznjak je do sada odigrao 274 utakmice za katalonski klub i postigao je 34 gola, ali ove sezone njegov status u timu se promijenio.

Dolazak Frenkieja de Jonga je gurnuo Rakitića u drugi plan koji je u većini slučajeva sa klupe započinjao mečeve i kasnije je ulazio u igru, a u nekoliko mečeva nije dobio ni minute.

Ukupno je Rakitić ove sezone igrao u šest utakmica u svim takmičenjima, a ima dosta manju minutažu u odnosu na prošle sezone.

Mnogo se pisalo o njegovom odlasku ovog ljeta, ali je ipak ostao na Camp Nou. Ipak, Barcelona je čini se spremna da ga u januaru proda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski mediji pišu da je Manchester United započeo pregovore sa Barcelonom oko transfera Rakitića, a katalonski tim prema izvještajima zahtijeva 40 miliona eura.

United ove sezone ima jako puno problema i mora pokušati dovesti neka velika pojačanja u januaru, a Rakitić je sigurno jedno od njih. Ipak, to neće biti lagan posao s obzirom da i Inter želi dovesti hrvatskog veznjaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.