Šta se dešava u Barceloni?

Dvojica igrača Barce neće da treniraju zbog protesta u Kataloniji

Edmir Škorić

Širom Katalonije traju veliki protesti zbog devetorice uhapšenih političara koji su se zalagali za nezavisnost autonomne pokrajine.

U nekoliko katalonskih gradova, sa sjedištem u Barceloni, već danima trau žestoki protesti, pa će po svemu sudeći biti otkazan i duel Barce i Real Madrida, koji je zakazan za 26. oktobar.

Utakmica bi trebala da se pomjeri za 18. decembar, a zanimljivo da će zbog protesta igrači Barcelone na sutrašnje gostovanje Eibaru krenuti autoubom.

Neki igrači Barce odbili su da treniraju jer podržavaju proteste, a to su Ousmane Dembele i Gerard Pique. Navodno će obojica propustiti današnji trening koji je posljednji pret gostovanje Eibaru.

Ostaje da se vidi kako će Barcelona reagovati, a katalonski narod će biti oduševljen njihovim potezom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.