Nova opcija: El Clasico "putuje" 10.000 kilometara?

Kada će se i gdje odigrati duel Barce i Reala?

Nova opcija: El Clasico "putuje" 10.000 kilometara?

Barcelona je odbila sve prijedloge Kraljevske španske fudbalske federacije i LaLige da se El Clasico koji se treba igrati 26. oktobra na Nou Campu, odigra na Bernabeu.

Naime, čelnici španskog fudbala, ali i kompletna vlast ove zemlje, zabrinuti su zbog utakmice koja se približava u jeku političkih napetosti i tenzija na relaciji Madrid - Barcelona (Katalonija).

Međutim, Barcelona odbija da se promijeni domaćinstvo El Clasica, te da se onaj koji je zakazan za mart sljedeće godine odigra na Nou Campu.

Tako je sada najizglednija solucija da se El Clasico odgodi, a nekolicina španskih medija piše da je taj scenarij već izabran, te da će se utakmica na Nou Campu igrati 18. decembra - do kada bi se strasti trebale smiriti. Međutim, zvanične potvrde još uvijek nema, a u međuvremenu se počelo "baratati" i nekim drugim datumima.

Sada se, navodno, pojavila i treća opcija. Argentinski mediji pišu da se Buenos Aires nudi da ugosti El Clasico krajem ovog mjeseca.

Podsjetimo, "uzvratni" Superclasico finala Copa Lobertadoresa između Boce Juniors i River Platea je prošle godine odigran u Madridu, na Bernabeu zbog nemilih scena i divljanja navijača u Buenos Aires.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sada navodno Argentinci, iako nije poznato iz kojih krugova potiče ova ideja, žele uzvratiti gostoprimstvo, pa bi se El Clasico u tom slučaju igrao više od 10.000 kilometara daleko od Barcelone i Nou Campa.

Za sada nije poznato da li bi se, u slučaju službenog prijedloga, kao poprište španskog El Clasica izabrao Monumental ili bi to bila Bombonera.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Medo-Brundo
A gluposti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi