Strateg Plavih pred meč sa Mladosti DK

Osim: Sigurno da nas čeka mnogo teža utakmica od one u Kupu

S. Grebović

Fudbaleri Željezničara su u prošlom kolu ubilježili prvi ovosezonski poraz na gostovanju u Banjoj Luci kod Borca rezultatom 3:0, tako da se pobjeda u narednom kolu protiv ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja nameće kao imperativ.

Pred duel koji Plave očekuje u kolu pred nama, prisutnima se na press konferenciji obratio trener Željezničara Amar Osim.

"Reprezentativnu pauzu smo iskoristili da posjetimo neka mjesta gdje prije nismo bili i spremimo se za nastavak prvenstva. Sigurno je da nećemo igrati sa istim timom kao u Banjoj Luci. Liga traje 33 kola, ništa još nije izgubljeno, tek je 12. kolo. S tim u vezi promjene u sastavu su neminovne. Teško je očekivati da će utakmica biti lagana kao ona u Kupu koju smo dobili 6:1. Sada će oni sigurno biti dosta ozbiljniji i čisto sumnjam da će biti lako. Njima je svaka utakmica meč lopta za opstanak, dosta su toga prošli u prošlom kolu protiv Veleža, ali još uvijek imaju šanse za opstanak. Protiv nas nemaju šta izgubiti i sigurno da će rasterećeni pokušati prikazati što bolju igru i pokušati otkinuti koji bod."

Utakmica između Željezničara i Mladosti DK je na rasporedu u subotu od 18 sati.

Prije početka samog pressa upriličena je ceremonija produženja saradnje između Imteca i FK Željezničar. Iz pomenute kompanije su između ostalog istakli kako će kreirati specijalizirani softver putem kojeg će navijači kluba sa Grbavice moći online da kupe ulaznice za utakmice voljenog kluba.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.