Ko je najveće pojačanje Premijer lige?

Potvrdili reputaciju

Ko je najveće pojačanje Premijer lige?

A. Čaušević

S namjerom da ojačaju ekipu i trenera stave na slatke muke bh. premijerligaši su bili aktivni tokom ljetnog prijelaznog roka. Pošto je odigrano više od trećine prvenstva može se dati sud o igračima koji su stigli tokom pauze između dvije sezone. 

Nakon osvojene duple krune nastalih rupa odlaskom nekih igrača Sarajevo se odlučilo za ciljana pojačanja. Novi članovi u veznom redu su postali Mirko Oremuš i Nebojša Gavrić, Slobodan Milanović i Bojan Letić su pojačali lijevu stranu, dok je najveće pojačanje stiglo u odbranu što je potvrđeno i na terenu.

Odluka da se Besim Šerbečić dovede na posudbu iz Rosenborga se ispostavila kao puni pogodak. Talentovani štoper je učinio da se odlazak Nihada Mujakića brzo zaboravi. Siguran u ofanzivi i opasan u prekidima što potvrđuju i dva gola 21-godišnjak je definitivno opravdao status pojačanja.

Zrinjski je ljetos doveo nekoliko zaista zvučnih imena u, barem za bh. standarde. U Mostar se vratio Ivan Lendrić, stigli su još Damir Zlomislić, i Petar Kunić, posljednja akvizicija je Luis Ibanez, međutim jedno ime se izdvaja.

Odličnim igrama u Evropi i postignuta tri gola na šest mečeva Miljan Govedarica je u potpunosti opravdao status pojačanja. S dobrim igrama je nastavio i u Premijer ligi, do sada je tri puta bio strijelac i ima dvije asistencije.

Poslije sezone za zaborav dolazak novih igrača u FK Željezničar je bilo logično. Na Grbavici su se odlučili za mješavinu talenta i iskustva pa su dres Plavih obukli Mehmed Alispahić, Semir Štilić, Petar Bojo, Filip Erić...

Rezultati i igre pokazuju da je na Grbavici odrađen i više nego dobar prijelazni rok. Svi igrači su donijeli ono svoje "nešto" ekipi, posebno se to odnosi na Alispahića koji je svojim iskustvom i znanjem učvrstio vezni red.

Prvo iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone definitivno je Tuzla City. Okosnicu tima čine većinom igrači iz prošle sezone, a od novih igrača se izdvaja defanzivac Kobie Morris koji je zbog povrede propustio nekoliko uvodnih kola, ali u posljednje vrijeme opravdava status pojačanja.

U grupu igrača koji su stigli kao pojačanje i to pokazali na terenu spada i Samir Bekrić. Iskusni veznjak je tokom pauze potpisao za Slobodu i uopšte nije razočarao. Konstantno pruža dobre partije, a zabio je i dva gola.

I Borac je bio poprilično angažovan minulog ljeta. Povratnik u Premijer ligu se uglavnom odlučio za iskusne igrače. Došli su Mladen Lučić, Srđan Vujaklija, Denis Čomor, Vladimir Volkov, Aleksandar Subić, Ivan Crnov te Marko Jovanović.

Upravo je štoper Jovanović do sada ostavio nekako najsnažniji dojam kada su pitanju novi igrači u timu iz Banja Luke. Osim što igra dobro u odbrani, postao je i efikasan jer se u posljednja dva meča upisao u listu strijelaca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ko je od navedenih igrača najbolje pojačanje u dosadašnjem dijelu prvenstva je zaista teško reći jer svi na neki svoj način u prednosti. Sigurno da prisustvom ekipi daju neophodnu stabilnost, sigurnost, što je najbitnije tim čine jačim i kvalitet pokazuju u kontinuitetu.

Treba napomenuti da su dobre poteze napravili Čelik zadržavanjem Bojana Pavlovića i povratkom Ajdina Mahmutovića, Široki Brijeg sa Branimirom Cipetićem, Radnik sa Lukom Bilobrkem i Mahirom Karićem te Velež sa Kostom Manevom.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zokora
Cuj Besim pojacanje hahahaha,sport ba se sprda sa nama
4 12
Sako12
STILIC SEMIR UNOSI NEMIR
3 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi