El Clasico u decembru

Potvrđen je novi datum susreta Barcelona - Real Madrid

Edmir Škorić

Španski derbi Barcelona i Real Madrid odigrat će u decembru.

Trebalo je da se Barca i Real sastanu na Camp Nou za osam dana, no zbog nesigurne situacije u Kataloniji Španski nogometni savez je odlučio da susret odgodi za neko 'mirnije' vrijeme.

Odbor za natjecanje Španskog nogometnog saveza je zatražio od klubova da se do ponedjeljka izjasne o novom terminu.

Barcelona je prvo izdala saopštenje sa željom da se utakmica igra 18. decembra, a ubrzo je stigla i potvrda iz Real Madrida, pa je to dakle novi termin prvog ovosezonskog El Clasica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Derbiji Barce i Reala najgledaniji su na svijetu i svi s nestrpljenjem sada čekaju 18. decembar, mada smo se ponadali da će se Messi i društvo protiv Kraljeva naći oči u oči već narednog vikenda.

Real je lider La Lige sa 18 bodova, Barcelona ima 16 i zato će po svemu sudeći direktni okršaji odlučivati i o prvaku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.